מושב בנושא: תביעות ייצוגיות ובנקאות: גישורים ומו"מ לפשרה (לשכת עורכי הדין)
ב 7.11.19 נערך כנס הבנקאות השנתי של לשכת עורכי הדין. המושב בהנחיית עו"ד יגאל בורוכובסקי עסק תובענות ייצוגיות בתחום הבנקאות, בדגש על הליכי גישור ומו"מ לפשרה.
תודה רבה לכב' השופטת נועה גרוסמן, לכב' השופט (בדימוס) ד"ר עדי זרנקין, ליו"ר מרכנתיל וכאל – עו"ד אתי דויטש, לעו"ד איל רוזובסקי, לעו"ד תמר ברק, עו"ד שאול קוטלר, ולגב' עינב הכט אמיר מבנק ישראל – על שיח מרתק בשאלת פתרון סכסוכים בנקאיים ופיננסיים ללא צורך בהכרעה משפטית.
הבנקים הצהירו בפאנל שמטרתם היא לנסות ולהגיע להסכמה טרם הליך משפטי.
התברר שאפשרות פניה לפיקוח על הבנקים, לפני הליך משפטי – לעתים אפקטיבית יותר, קצרה יותר ומרתיעה יותר את המערכת הבנקאית ביחס לפניה להליך משפטי.
כב' השופטת גרוסמן הביעה צער על המספר המועט באופן יחסי של מקרים בהם מסכימים בנקים להליכי גישור. הבנקים מקרב משתתפי הפאנל, ובכירים במערכת הבנקאית מהקהל, התרעמו כנגד הצגת דברים זו. במהלך הפאנל התקיים גישור בין הנצים ותוצאתו הייתה כי בתביעות חוב – אכן עושה הבנק שימוש לעתים נדירות בהליכי גישור, ומנגד בתביעות כנגד בנק ותביעות ייצוגיות במיוחד ניכרת מגמה של שימוש גובר בהליכי גישור.
ולבסוף טובי המגשרים ועורכי הדין החליפו מתכונים לבחירה מוצלחת של מגשר; ל"טריקים" שמצליחים להביא גישור לידי סיום; כניעה כדרך לנצח; תועלת בעצם העובדה כי מגשר סמך את ידו על הצעת הגישור מבחינת הליך האישור בבנק; חשיבות של הגשת תגובה לוחמנית לפני הגעה לפשרה בתביעה ייצוגית; ועוד, ועוד.
להורדת המצגת לחצו כאן